söndag 30 juni 2013

Skate Goat

Jag är 41 år gammal ... väldigt snart 42 år gammal. 
Jag kan INTE åka skateboard. Över huvud taget! Jag kan inte göra en Ollie, jag vågar inte droppa ut från en kant mer än 30 cm hög, jag kan knappt göra en 180 graders kick-turn ...

I morgon skall jag, tillsammans med min knappt 8 åriga son bli en Skate Goat, dvs börja på en skateboardskola (http://www.bryggeriet.org/2013/05/daglager-i-stapelbaddsparken-2/ ... see också Urban dictionary: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=skategoat) ... hmmm resten av semestern i gips kanske?

När jag frågade grabben för några veckor sedan om han ville gå så blev han eld och lågor, och verkade förutsätta att jag också skulle gå. Jag frågade honom om han verkligen ville att jag skulle hänga med och vara med på själva skolan. Jag tänkte det var tryggheten av att jag var där han var ute efter och att han nog skulle tycka det var pinsamt om jag faktiskt deltog, men fick till svar "Klart att du skall vara med pappa! Då kanske du kan bli lite bättre och lite roligare att åka med. Nu är du bara tråkig och mesig!" ;-O

Va' fan? Bara för att han inte vet hur ont det gör att trilla på asfalt när man är 40+... men jag skall nog vara med och visa honom! Så från och med i morgon 09:00, tre timmar varje dag fram tom fredag, skall jag och en massa småungar som säkert är betydligt bättre än vad jag är, bli bättre på att åka bräda.... och vet ni vad ... jag ser faktiskt fram emot det! Det var många år sedan jag prövade på något, för mig, nästan helt nytt och gick in för det så mycket att jag var beredd att lägga 3 timmar om dagen, varje dag, en hel semestervecka, på det. Lite bättre skall jag allt bli ... om jag inte hinner bryta benen först vill säga! :-)

1 kommentar:

 1. --
  Fredrik Tedgren
  Lycka till. Jag skaffade mig ett par inlines förra året, och även om fortfarande är under 35, så kändes det helt klart livsfarligt att försöka komma igång. Skydd är iaf bra att ha, och hjälper när man ramlar. ;)
  Jun 30, 2013

  --
  Erik Andersson
  Grymt +Fredrik Ax! Många pluspoäng där. Tror det blir kanonkul för grabben. Be honom filma dig så vi får se!
  Jun 30, 2013

  --
  Fredrik Ax
  Jag har åkt ganska mkt inlines +Fredrik Larsson , men enbart för att transportera mig, aldrig hoppat och trixat på dem ... och åkt mycket skidor, etc, och testade med inställning "Hur svårt kan det vara?" på Skateboard för första gången för några år sedan när grabben först visade intresse (http://blog.ordflod.se/2010/10/sk8er-old-man.html) ... FAN vad svårt det var! ... men nu har hans intresse vuxit, så jag får väl ge det en chans till :-)
  Jun 30, 2013

  --
  Johan Ax
  Bra jobbat. Man är inte äldre än man gör sig
  Jun 30, 2013

  --
  Jonas Morän
  +1 på filmning
  Jun 30, 2013

  --
  Fredrik Ax
  Jag tror också det blir roligast för grabben +Erik Andersson ... men man får ju passa på innan han inser att jag är mer pinsam än rolig ;-)
  Jun 30, 2013

  --
  Fredrik Ax
  Precis lillebror! (+Johan Ax) :-)
  Jun 30, 2013

  --
  Ted Wallin
  Coolt. Lycka till. Kom ihåg att det inte är så långt ner till marken som det verkar... ;)

  Själv hoppas jag att det är hoverboard som gäller när grabben kommer i den där åldern.
  Jun 30, 2013

  --
  Anders Lindén
  Hoppas det kommer uppdateringar om hur det går!
  Jun 30, 2013

  --
  Fredrik Ax
  Första tretimmarspasset avklarat ... gubben är trött och öm i hela kroppen, men än så kände är alla ben hela och det blev inget blodvite :) Grabben har skrapat upp benen lite, men konstaterade nöjt att nu börjar han få riktiga sommarben, så det är inte så farligt ... blir kanske värre att få honom i duschen ikväll, lär svida lite då...

  Nåja, det var en bra första dag, vi båda tog ett kliv framåt i åkningen, men det är nog bara att inse att grabben alltid kommer att vara bättre än jag på skateboard ... känns liksom inte som om jag arbetar mig ikapp, snarare tvärtom (och tur är väl det) :)
  Jul 1, 2013

  --
  Fredrik Ax
  Uppdatering: http://blog.ordflod.se/2013/07/och-pa-den-fjarde-dagen.html
  Jul 4, 2013

  SvaraRadera