fredag 12 juli 2013

Hästars Uppkomst - Däggdjur, Evolution och Skapelseberättelse

Min sjuåriga son undrade idag hur hästar kommer till. Hans mamma förklarade för honom att de är däggdjur precis som vi, att de har en mamma och pappa, att de föds levande, etc, men jag hörde på honom att det inte var det han var ute efter, vilket jag snabbt fick bekräftat när han frågade vidare: "Men, hur kom den första hästen till då?"

Jag ryckte till undsättning och förklarade att väldigt många tror på evolutionsteorin och förklarade den mycket kortfattat, i ordalag som en sjuåring kan förstå. Han verkade nöjd med detta, men jag kände att jag kanske borde slänga in "den andra versionen" också, så jag förklarade vidare att vissa som är kristet religiösa och bokstavstroende (med andra mer förklarande ord givetvis) tror att det var Gud som under sex dagar skapade allt levande precis som vi/de är nu, och dessutom skapade hela vår planet och allting annat på den.

Då skrattar han till och utbrister:
"Det kan inte vara sant! Hur kunde gud ha så mycket i magen?"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar