måndag 24 februari 2014

En bra dag ... att göra en pudel

Det har varit en sådan dag.

En sådan dag som man inte riktigt hängt med i.

Ibland gillar jag stressiga dagar. Stressiga dagar som lämnar en med känslan av att man fått gjort massor, bidragit till viktiga beslut, löst allvarliga problem, fått världen lite bättre!

En sådan dag har det inte varit. Stressigt, ja, men allt övrigt, nej.

Stora problem i Dubai. Varför har ingen inte redan fixat dem? Vi har ju redan rett ut vad som behöver göras! Förr flera veckor sedan! Nåja, jag fixar det!

Möte. Visst ja! Får lägga Dubai åt sidan en stund.

Ahh, tid att göra klart Dubai! ... Nej satan, ett möte till. Nåja, kan fixa lite med Dubai-setupen samtidigt.

Visst tusan måste få i mig lite lunch också ... innan mötet om den stora datahallsflytten.

Åhhh, mötet flyttat. Bra! Men fan! Killen jag behöver för att fixa upp VM:en i Dubai har möte nu. Får väl läsa ikapp lite mail då.... shit kontorschefen i Dubai sitter kvar efter arbetstid och väntar på att testa lösningen.... och djävlar vi skulle visst ha mötet ändå.

Knack på dörren under mötet där det visar sig att offerten på distributionsswitcharna spräcker budget ... med nästan en tredjedel ... måste tänka om ... knack Knack KNACK Ursäkta jag stör, men Stockholm är nere! Fan! Jag kommer ... traceroute ... ahhh MPLS-problem ... får väl ringa Tele2 ... nej förresten ... kommer ju åt vår egen router i Sthlm ... HP-skit ... måste få tag i någon som kan power-toggla den. Tele-svar hos Person1 ... Samma hos Person2 ... Fan, får väl ringa den helt otekniska kontorschefen då ... Nej, den har ingen knapp, du måste dra ut sladden och sätta i den igen. Yeah, hon fixade det! Stockholm uppe igen.

Var var vi nu? Dubai! Fan, bara 20 minuter tills nästa möte ... men det är en webex ... en halvointressant sådan ... kan fortsätta med Dubai under tiden som jag lyssnar ... under mötet Skypar chefen från England och påpekar att kontorschefen i Dubai fortfarande väntar på att få testa lösningen ... Den är klar att testa nu, jag ringer henne direkt efter mötet!

Sneglar på klockan ... måste köra inom 35 min för att hinna hämta innan fritids stänger. Prata, testa, korrigera, testa igen, åhhh, där har vi felet, ändra testa igen, tick, tick, tiden går .... och där tappar hon all mejl ... Fan! Det har inget att göra med det vi testar ... men hinner inte förklara ... får ta det på telefon i bilen.

Prata, köra, prata. Ringa fritids. Lite sen, men är där om 15 minuter!

Fan, kö, trafikolycka, en fil. Ringa fritids igen ... Lossnar nu. 15 minuter.

Ringer från Dubai igen. Förklara, förklara ... lösningen verkar funka. Bra! Men fortfarande ingen mail ... hmmm ... ringer sedan.

Nu stänger fritids. Lite trafik. Trycker på gasen. En som verkar hänga på. Trycker lite till på gasen. Öde väg, inga korsningar, inga utfarter två st 70 skyltar. 2 * 70 = 140 ... verkar vara en motorcykel som hänger på där bak. Vem fan kör motorcykel vid den här årstiden? Såvida det inte är ... shit ... släpper gasen. MC:n kommer närmre ... och blinkar till med blåljusen. FAN!

Körkortet, var så god. Jag vet att jag körde för fort, men jag har en grabb som väntar på fritids och de stänger nu.

Försöker ringa fritids. På alla möjliga nummer. Telesvar. Även på deras mobilnummer... måste vara kopplad genom växeln ... som har stängt och skickar alla till röstbrevlådan.

Går ut ur bilen och tittar bedjande på polisen som pullar med datorn och säger att han försöker få kontakt med ledningscentralen.

Ring, ring till min lur ... Dubai i andra änden. Fortfarande ingen Mail. Pröva ditt och datt och ring mig sedan! Goodbye! Försöker fritids några gånger till ... röstbrevlåda! Polisen tycker det är märkligt att fritids har mobilen genom växeln när de fortfarande har ungar där.

Polisen får inte sin uppkoppling att funka. Ringer ett samtal, kollar mitt regnummer och mitt tomma brottsregister. Stirrar mig i ögonen och säger: Jag har själv barn. Du verkar vara en bra kille. Vägen var tom. Du var ingen trafikfara, MEN hade det stått en kollega med fartkamera hade du varit av med körkortet nu! Gör inte om det!

Tack, tack snälla herr polis! Klia pudeln på magen!

Hämta unge.

Hem och jobba klart Dubai.

Fira sparade 4K och körkort med ett glas rött.

Snäll pudel, skall sova nu.

1 kommentar:

 1. --
  Pontus Fröding
  Blir stressad bara jag läser om det :-S
  Feb 25, 2014

  --
  Fredrik Ax
  Bättre idag +Pontus Fröding ... kunde köra lugnt och fint till fritids, och kom hem i tid och behöver inte arbeta något hemifrån ikväll ... nästan som semester! :-)
  Feb 25, 2014

  --
  Pontus Fröding
  Kon på det sen, var det någon kvar på dagis? Eller hade de dumpat honom utanför? ;)
  Feb 25, 2014

  --
  Fredrik Alstorp
  Haha, riktigt skön dag låter det som :)
  Feb 25, 2014

  SvaraRadera