onsdag 31 augusti 2022

Skrota Feminismen

Feminism som rörelse och företeelse borde inte finnas!

Ibland får jag frågan om jag är feminist.
Nästan alltid är den ställd med aggressiva undertoner och outtalade undermeningar.

Typ:
Är du feminist(, eller en så där mansgris)?

eller, betydligt vanligare:
Är du (en sån där satans rödstrumpad, rabiat) feminist?

Oavsett vilket är mitt svar alltid ett självklart "Ja!".
Sällan aggressivt, men oftast det också med outtalade, eller uttalade, (under)meningar....

Ja! (Varför skulle jag värdera personer olika beroende på kön?)

Feminismen borde inte finnas, därför att den borde inte behövas.

Det jag anser vara feminism är att personer inte skall behandlas eller värderas olika på grund av, eller tack vare, sitt kön. Det är lika självklart för mig som att personer inte skall behandlas olika på grund av hudfärg, sexuell läggning, härkomst, förmögenhet, etc. Så kan vi allihop bara skärpa oss och behandla och värdera alla utifrån de parametrar som faktiskt ger mening i sammanhanget och skippa att alltid väga in kön som en parameter, så skrotar vi feminismen!

Vissa kanske definierar feminism annorlunda, som en rörelse som vill hämnas alla år av patriarkat och nu istället skapa ett matriarkat där kvinnorna skall njuta de fördelar som vi som är födda med snopp i många generationer tidigare gjort. Den feminismen ser jag inte mycket av, och de som ser den verkar ofta se den i affekt eller rädsla över att förlora sina privilegier. Så ni som ser rödstrumpefeminismen i var hörna, skärp er ni också! Ni som eventuellt vill "hämnas" patriarkatet och göra det samma som män gjort mot kvinnor tidigare, skärp er också!

Feminism borde vara, och är, i min mening, jämlikhet! Om vi bara kan skärpa oss och behandla och värdera varandra jämlikt, såsom vi borde, så behöver vi inte ha namn och rörelser som kämpar för det.
Skrota feminismen! Skärp er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar