tisdag 4 januari 2011

Löpning utan Nyårslöfte

Jag avger aldrig några nyårslöften!

Jag vet egentligen inte helt säkert varför, men brukar skylla på att det är en princip. Antagligen är det för jag hatar att bryta löften, och om man upprymd av stunden, får för sig att lova en massa som man inte vill, eller kan, hålla blir det besvärligt. Lättja och rädsla avhåller mig alltså.

Men i år har jag hittills betett mig som om jag avgett värsta löftena. Sedan i går har jag helt gått tillbaka till LCHF, inte druckit något alkoholhaltigt och var till och med ute och sprang nästan fem kilometer i går, och planerar springa mer än fem på torsdag.

Det är faktiskt rätt kul och motiverande att motionera med ny teknik. Har tidigare testat Run.GPS, en mobilapp som via GPS håller koll och skickar statistik till en site. Dock är både appen och siten ganska rörig, så jag satte mig och letade efter alternativ. RunKeeper avgick med segern bland de jag kollade upp. Har nu sprungit första rundan med RunKeeper som hjälpmedel. Både app och site är trevliga och väldesignade både för utseende och användarvänlighet.

Jag nästan längtar till torsdag då jag planerar få in nästa batch RunKeeper statistik.... och detta trots att löprundan igår egentligen var vidrig. Jag hade lagt upp en rutt och var beslutsam att följa den oavsett snömängd, halkrisk, etc. Efter en dryg kilometer skulle jag ta mig, via en liten gångstig, över ett öppet fält. Stigen var inte skottad och skaren bar inte helt. Dock var det inte så långt, så lite kämpande gjorde att jag inte helt tappade tempot. Men efter tre kilometer började eländet på allvar. Nu var det en dryg kilometer cykelväg som var i samma skick som gångstigen, fast helt utan belysning. Emellanåt hittade jag den tilltrampad sektionen av stigen ... inte lika tungt att springa, men totalt livsfarligt, då det frusit efter folk klampat runt i blötsnön, knagligt, stenhårt och halt. Stukningsrisken var exponentiell i förhållande till steglängden!

Väl hemma igen, med målet om max sex minuter per kilometer tempo väl överskridet, kändes det trots det ganska bra. Vi får väl se hur länge det håller i sig att jag kommer ut tre till fyra gånger i veckan ... jag har som sagts inte avgett något löfte ^^ !

2 kommentarer:

  1. Kommentar av Fru Gårman, 4 jan 2011
    yee! Va duktig du är! Du, köp broddar eller ännu hellre Icebug-skor med inbyggda dobbar... Mycket skönare att gå/springa när man inte är livrädd för att halka hela tiden. Tror att Icebugs finns som löpskor också. Googla!

    SvaraRadera
  2. Kommentar av +Fredrik Ax, 4 jan 2011
    Tack ... har börjat med att planera in en skottad slinga på tors, men lyckas jag hålla i träningen så är nog ett par dubbade skor en bra investering :-)

    SvaraRadera