fredag 6 augusti 2010

En blog är en blog är samma blog fast med nytt namn

De sista dagarna har mycket av min tankeverksamhet under min lediga tid tagits upp av funderingar kring min nya blog. Kanske inte så kul att läsa om, och ganska fantasilöst att skriva om. Men denna gång resulterade det i lite tekniska konsekvenser som "drabbar" min (förhoppningsvis ännu) enda läsare som följer bloggen via Bloglovin och som eventuellt behöver "omfölja" under nya namnet då bloggen numera ligger under en annan primär URL och annat ID hos dem.

Anledningen till namnbytet kom sig av att jag startade morgonen, vilken med tanke på gårdagens inlägg var ovanligt smärtfri, med att gå och irritera mig på att jag valt att kalla min blog för "Ordbajs". Jag insåg att jag smygande hade kommit bli mer pretentiös än jag menat, och trodde att jag skulle bli. En inte helt behaglig tanke, men irritationen över namnet stannade kvar.

En snabbsökning på Bloglovin visade att namnet inte en gång var särskilt unikt. Också mina andra från början tänkta namn "Skriverier" och "Skrivlust" gav en uppsjö av träffar. Jag tycker fortfarande att det blir ganska mycket text i förhållande till innehållet när jag skriver, men ser egentligen inte det som något negativt. Jag behöver många ord när jag försöker förmedla en stämning och/eller få "flow" i texten. I detta forum vill jag att texten skall flyta som i en bred flod med mycket vatten, inte sippra som i Twitter-bäcken. Det nya namnet känns därför lika talande, men uttrycker bättre vad jag gärna vill att min blog skall vara.

Hoppas ni håller med och inte enbart ser mig som en överpretentiös skitstövel! 

2 kommentarer:

 1. 6 aug 2010, 11:36

  Bloglovin levererade och hittade rätt av sig själv :-)

  Jag väntar fortfarande på någon sorts åsikt här. Något som upprör eller är en källa till glädje. Har du väldigt lite fritid, eller är du bara generellt nöjd med tillvaron?

  SvaraRadera
 2. 6 aug 2010, 11:48

  Jo, mailade med Bloglovin och de flyttade manuellt över alla min läsare ;-)

  Resten kan jag inte riktigt kommentera ännu ... och skyddar mig således bakom formalia tills vidare. När bitarna i min nuvarande situation faller på plats så

  SvaraRadera