onsdag 1 september 2010

Demokratins Fiender

Fick Skånepartiets valpropaganda igår. Herregud vilken skit! SDs öppna främlingsfientlighet står sig slätt mot Skånepartiets direkta rasism i utskicket de gjorde ... eller nåja efter SDs valfilm som helt och hållet spelar på människors rädsla för det främmande är de kanske lika goda kålsupare. Men låt mig fokusera på Skånepartiet ett ögonblick här.

På framsidan av konvolutet Skånepartiet skickade ut, avbildas Mona Sahlin i slöja och klyschorna haglar i form av "Mona Sahlin har frivilligt tagit på sig den islamska slöjan. Ett självständigt Skåne blir oåtkomligt för Mona" & "Ökens lag, fru Toblerone, skall ej råda i ett fritt Skåne". Inte för att Mona Sahlin är den politiker som jag tycker är mest lämpad att leda Sverige de nästa fyra åren, men budskapet i sig har egentligen inget med Mona Sahlin att göra. Kritiken är inte mot henne som politiker eller hennes primära politik, utan bara ett försök att piska upp en hätsk stämning och sätta en motståndare i skottlinjen. På baksidan och inuti konvolutet fortsätter och förstärks rasismen, och Malmö utmålas som ett förstörd stad eftersom man kan höra andra språk än Skånska där.

Skånepartiets valpropaganda

Om man tittar på Skånepartiets partiprogram såsom det framställs på deras hemsida så beklagar de sig mycket över att det saknas möjlighet för fri åsiktsbildning i Sverige, och de lyfter fram att de verkar för den individuella friheten. När man kommer till stycket om flyktingpolitik så framgår det dock att individuell frihet inte gäller alla. På ett hyfsat politiskt korrekt sätt framläggs att Skånepartiet anser att många av samhällets problem beror på skillnader i kulturell bakgrund och att de anser att flyktingpolitiken kostar för mycket pengar. De är faktiskt, med tanke på det nyligt mottagna konvolutet, förvånansvärt sakliga i denna text, som i min mening dock rimmar illa med styckena om fri åsiktsbildning, individuell frihet och mänskliga rättigheter. Även i stycket om religion framgår det att de inte anser religionsfrihet vara en grundläggande rättighet utan proklamerar att Skånepartiet motsätter sig "avvikande religioners, exempelvis islams, tillväxt i Sverige".

Jag personligen är av åsikten att de flesta religioner inte på något sätt bidrar till individuell frihet och argumenterar gärna emot både den kristna trosabsolutismen och den globala islamiseringen. Dock är det varje individs rätt att själv kunna undersöka vilken trosåskådning (om någon) de vill bekänna sig till. Det är en debatt om värderingar och tro som måste få hållas öppen, där alla måste få komma till tals. Jag anser absolut inte att politiken skall kunna reglera vilka trosåskådningar som är de riktiga. Religionsfrihet är viktigt!

Partier som motsätter sig religionsfrihet är i min mening fiender till ett demokratisk samhälle. Att de dessutom samtidigt utger sig för att vara förkämpar för individuell frihet och fri åsiktsbildning (men bara för deras egna åsikter) är rent av löjeväckande. Snälla, tänk efter innan ni av missnöje röstar på någon av de populistiska partierna! Vill vi se våra barnbarnsbarn leva i en segregerad polisstat? Det känns som om vindarna blåser i en riktning där det är möjligt att de första byggstenarna för denna framtid riskeras läggas i detta val. Jag kommer att försöka rösta för personlig integritet, individuell frihet och medmänsklighet. Om det inte går att kombinera i en röst så kommer jag definitivt rösta mot främlingsfientlighet och förstatligande av samhället.

4 kommentarer:

 1. 1 sep 2010, 13:41

  Fick se det här reportaget (?) för ett tag sedan. Det är konstigt på så många sätt att jag inte ens vet var jag ska börja. Men exempelvis så kan man ju ställa sig frågan - Exakt när slog SD och israeler sina påsar ihop?

  http://www.youtube.com/watch?v=HaPz7p-1-bk

  SvaraRadera
 2. 1 sep 2010, 14:49

  Mest förvirrande och förvrängt, men med tanke på att CBN representerar den kristna ultrahögern i USA är jag föga förvånad över klippet, de är ju betydligt värre och extremare än tex Fox News vilka kan vara illa nog ibland.

  SvaraRadera
 3. 1 sep 2010, 17:47

  Helt rätt du skall inte ta ett steg in i politiken ?
  Jag brukar gå igång på samma idiotiska skrifter. I Kävlinge har vi ett utbrytar part från SD, eftersom SD är alltför invandrarvänligt!!
  Partiet har dessutom fräckheten att döpa sig till Kävlingebor och använda kommunens vapen i gult och blått på som sin logga. Hoppas att de inte får något mandat den 19:e jag gör åtminstone mitt bästa för att argumentera på gator och torg.
  Var rädd om dig och hälsa familjen

  SvaraRadera
 4. 2 sep 2010, 14:49

  Camilla, politik på heltid känns väldigt främmande för mig, på deltid / som hobby hade det kanske, om tiden funnits, varit kul om jag hittat ett bra forum / parti som hade precis samma värderingar som jag. Det är mycket enklare (och tidsbesparande) att bara kunna häva ur sig sina åsikter på en blogg som nästan ingen läser ändå, och på så sätt få utlopp för sin frustration och känna att man uttrycker sina åsikter och gör något aktivt. Lite halvhjärtat kanske, men känns bättre än inget.

  Jag tycker du är modig som tagit det fulla steget och kämpar på i verkligheten. Tror och hoppas verkligen att din insats gör skillnad och att "Kävlingebor" inte får några mandat!

  SvaraRadera